Therapeutisch Centrum Annadal biedt
ook andere therapieën

Naast reguliere vormen van fysiotherapie, biedt Therapeutisch Centrum Annadal ostheopathie, Mensendieck, neurotherapie psychosociale therapie en een oefengroep voor COPD. U leest er hier meer over.

Vrij bewegen met Therapeutisch Centrum Annadal

Mensendieck

De fysiotherapeut is expert op het gebied van bewegend functioneren. U kunt hier terecht met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dus als u zich afvraagt hoe u zo snel mogelijk kunt herstellen van die blessure of bewegingsbeperking, dan komt u naar Therapeutisch Centrum Annadal in Maastricht. Wij zijn er voor iedereen met een zorgvraag op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat, hetzij ter herstel of revalidatie, hetzij ter preventie.

Osteopathie

De kerngedachte van ostheopathie is dat alle lichaamsweefsels beweegbaar moeten zijn. Stagneert er iets, dan kan dat een kettingreactie veroorzaken in de rest van het lichaam, waardoor iemand verder vast komt te zitten. Met de handen wordt tijdens de behandeling onderzocht wat de oorzaak van de klachten is. Vervolgens worden deze er via massages uitgewerkt. Dit kan klachten in het hele lichaam verlichten. Bovendien krijgt u weer meer bewegelijkheid.

Kom voor fysiotherapie naar Maastricht.

Neurotherapie

Neurotherapie is toegepaste hersenwetenschap, gericht op het harmonisch afstemmen van hersengolven. Hierbij worden sensoren gebruikt. Wij passen neurofeedback onder meer toe bij: ADHD en ADD, migraine, stemmingsstoornissen, angststoornissen, stoornissen in het autistische spectrum, concentratieproblemen, slaapstoornissen, whiplash, hersenletsel en prestatieverbetering. Neem contact met ons op als u een gerelateerde klacht heeft en wilt weten of neurotherapie daarbij kan helpen.

Oefengroep COPD

Bij COPD wordt het slijm niet goed afgevoerd uit de longen. Hierdoor heeft u als patiënt minder zuurstof. Dat vereist aanpassingen aan het leefritme. Oefengroep COPD komt regelmatig bij elkaar om gezamenlijk te leren optimaal te genieten van het leven, ondanks deze aandoening.

Psychosociale therapie

Psychosociale aandoeningen komen vaak voort uit een gevoel van isolement of een gevoel van afscheiding van het eigen lichaam. De essentie van het fysieke probleem zit hem meestal in een bepaalde overtuiging, die leidt tot specifiek gedrag, manieren van communicatie of schadelijke bewegingspatronen. Vaak zit er spanning op plekken waar dat niet constructief is. Bij psychosociale hulpverlening kijken we niet alleen naar uw lichaam en persoonlijkheid, maar ook naar uw levenssituatie. Context speelt een rol.