Diverse specialisaties in
fysiotherapie in Maastricht

Therapeutisch Centrum Annadal heeft een BIG-registratie voor diverse fysiotherapeutische behandelingen. Deze worden vergoed via de aanvullende verzekering.

Fysiotherapie is erop gericht u weer optimaal te laten bewegen

Reguliere fysiotherapie

De fysiotherapeut is expert op het gebied van bewegend functioneren. U kunt hier terecht met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dus als u zich afvraagt hoe u zo snel mogelijk kunt herstellen van die blessure of bewegingsbeperking, dan komt u naar Therapeutisch Centrum Annadal in Maastricht. Wij zijn er voor iedereen met een zorgvraag op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat, hetzij ter herstel of revalidatie, hetzij ter preventie.

Met relaxatietherapie van Therapeutisch Centrum Annadal komen uw spieren uit hun gespannen staat

Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeut houdt zelf heel erg van sport en bewegen. Therapeutisch Centrum Annadal in Maastricht weet uit ervaring hoe frustrerend het kan zijn als een blessure de sportprestatie in de weg staat. De sportfysiotherapeut is er voor iedere sporter, amateur of professioneel. Voetbal, tennis, basketbal, volleybal of korfbal. Wij bieden u sportspecifieke behandelingen en hersteltrainingen. Hierdoor wordt het revalideren niet alleen leuker; u gaat ook sneller weer verantwoord sporten. Wij adviseren ter voorkoming van blessures als u net dat stapje verder wilt gaan.

Fysiotherapie vanuit de psychosomatiek

Heeft u klachten waarvan u vermoedt dat deze niet alleen lichamelijk zijn? Stress, hyperventilatie, spierverkrampingen, hoofdpijn, chronische pijn, spanning in schouders en nek en lage rugpijn kunnen een andere oorzaak hebben. De fysiotherapeut die vanuit de psychosomatiek behandelt, kan helpen uw genezing in gang te zetten. Hij helpt u bewust te worden van het ontstaan van uw klachten en hoe u deze klachten mogelijk kunt voorkomen en verlichten. Samen werkt u aan het herstellen van het evenwicht tussen spanning en ontspanning, zowel lichamelijk als mentaal. De fysiotherapeut kiest samen met u de behandelvorm die het beste bij u past. Voorbeelden zijn ademtherapie, relaxatietherapie, psychosomatische fysiotherapie en haptonomie.

Doe lekker een klankschaalsessie bij Therapeutisch Centrum Annadal in Maastricht

Kinesiotaping

Door middel van kinesiotaping activeert de fysio lichaamseigen herstelmechanismen zonder hierbij de bewegingsvrijheid te beperken. Kinesiotape vermindert namelijk de druk op bepaalde delen van het lichaam waar het is bevestigd. Bloedcirculatie en lymfeafvoer worden hierdoor hersteld. U ervaart direct minder pijn.